Bellarosa

0 out of 5

висок принос
жолто месо
висока отпорност на суша
големи клубен

Опис

Карактеристики:

 

Раностасност Многу ран Клубен:

Форма

 

Длабочина на окцата

 

Лушпа

 

Боја на месото

 

Дисколорација

 

Овална – долго овална

 

Плитка- средно плитка

 

Црвен, мазна

 

Жолта

 

Нема

Консумативна категорија (според EAPR) B
Кујнски квалитет Квалитетен компир, погодна за помфрит, одличен вкус, жолта боја на месото Отпорности:

Нематоди

 

Пламењача

 

Краставост

 

Црно гниење

 

Rо 1, 4

 

Средн -висока отпорност

Средно-висока отпорност

 

Висока отпорност

Принос Многу високи пазарни приноси, крупни до многу крупни клубени Осетливи на:

Напукнувања

 

Механички оштетувања

 

Гнилеж

 

Слабо осетливи

 

Слабо осетливи

 

Слабо осетливи

Развој Брз
Погодност за магационирање Висока, добро погодна за складирање

 

Растителни препораки:

 

Одгледување Почви со добра земјоделска состојба и средно (редовни) барање за наводнување.Многу отпорна сорта на високи температури.
Фертилизација Треба да биде оплодена со мала количина на азот. Со цел да се обезбеди сува материја или содржина на скроб, односно, калиумот треба да се на направи со хлорид без ѓубрива(калиум сулфат).
Зеленилост Заштитна контрола од касна пламењача е препорачливо.

 

 

Фертилизација:

 

Азот Малку-средно во споредба со локални стандарди
Фосфор 100кг/ха

 

Калиум 200-250кг/ха
Магнезиум 60кг/ха

 

Дополнителни информации

Тежина 1 кг
Country of Origin

Isle of Wight

Quality

Premium

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Bellarosa”