Нема на залиха

Blue Dynasty F1

0 out of 5

Пакување:     2500 семки

Стасност:      80 – 85 дена

Тежина:          2,5 – 4,0 кг

Принос:          45 – 68 т/ха

Вид:                  Сино – Зелена

Форма:            Кружна

Опис

  • Наменета е за летно садење.
  • Главите се средно збиени, листовите се тенки и целосно ја  опкружуваат главата.
  • Има одлични способности за складирање на теренот, а главите ја задржуваат својата големина дури и со задоцнување на бербата.
  • Се препорачува за свежа употреба.
  • Висока приносна зелка со добра толеранција кон црно гниење и молец (DBM).
  • Има добра толеранција кон топлина.
  • Сина зелена глава со тежина од 2,5 до 4,0кг со вегетација од 85 дена
  • Отпнорност: Fusarium