Cereza

0 out of 5

  • Цереза е средна доцна сорта.
  • Оваа сорта е многу погодна за пакување.
  • Клубените се долги овални со црвена мазна кожа и жолто месо.
  • Приносот е многу висок и клубените се еднакви.
  • Цереза има голема толеранција на суша.
  • Нема чувствителност на метрибузин.
  • Нема обезбојување при готвење

Опис

Родителство Лора x Белини
Зрелост Умерено доцна
Тубер Тркалезна овална
Боја на кожа Црвена
Боја на месо Жолта
Принос Висок
Големина на клубенот Голем
Тип на готвење АБ
Сува материја 18,7%

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Cereza”