Corinna

0 out of 5

мазна, жолта лушпа
жолто месо
одличен вкус

Опис

 

 

Раностасност Многу ран Клубен:

Форма

 

Длабочина на окцата

 

Лушпа

 

Боја на месото

 

Дисколорозација

 

Овална

 

Многу плитки

 

Жолта, многу мазна

 

Жолта

 

Ниска

Консумативна категорија (според EAPR) B
Кујнски квалитет Квалитетен компир, одличен вкус, иста боја после варење, префериран за пакување Отпорности:

Нематоди

 

Компиров вирус Y

 

Пламењача

 

Краставост

 

Црно гниење

 

Ризоктонија

 

Ro1-Ro4

 

Висока отпорност

 

Средно-висока отпорност

Средно – висока отпорност

 

Висока отпорност

 

Висока отпорност

Принос Многу високи пазарни приноси, средно крупни клубени Осетливи на:

Напукнувања

 

Механички оштетувања

 

Гнилеж

 

Слабо осетливи

 

Средно-слабо осетливи

 

Слабо осетливи

Развој Брзо
Погодност за магационирање Добро за складирање во првите месеци

 

Растителни препораки:

 

 

 

Одгледување Почви со добра земјоделска состојба и барање на редовно наводнување.
Фертилизација Со цел да се обезбеди сува материја или содржина на скроб, односно, калиумот треба да се на направи со хлорид без ѓубрива(калиум сулфат).
Зеленилост Осетлива на висока количина на Метрибузин

 

Фертилизација:

 

Азот Средно во споредба со локални стандарди
Фосфор 100кг/ха (во тек на садењето, водорастворлив фосфор)

 

Калиум 200-250кг/ха
Магнезиум 60кг/ха

 

 

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Corinna”