BANAT VS F1

0 out of 5

Рана до средно рана сорта

Брз пораст и брза регенерација после откос

Висината на растенијата е 70-80 cm

Категорија lucerka

Опис

Сортата е создадена од индивидуална селекција, одбирајќи најдобри растенија од неколку сорти и е резултат на повеќегодишни вкрстувања.

Многу добро успева на лесни и средно тешки почви и толерантна е на интензивно искористување (се коси 4-5 пати годишно) а се одликува со високи приноси на зелена крма 85-100 t/ha и сено18-20 t/ha. Сувата материја е од исклучителен квалитет.

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “BANAT VS F1”