Привремен

MAGNEZIUM SULPHAT MgSO4

0 out of 5

Содржи магнезиум Mg и сулфур S.

Опис

Неговата основна функција е обезбедување на растенијата со магнезиум и сулфур. Тоа се важни компоненти во фотосинтетската активност на сите одгледувани култури.

Може да се употребува фолијарно или преку системите за наводнување во сите развојни фази во текот на вегетацијата, а особено во моментот на цветањето, формирањето и зреењето на плодовите.

Во зависност од културата, преку системите за наводнување се користи во доза од 5-6 kg/dekar, во интервали од 7-10 дена.

Преку фолијарното прскање се користи 300-400 gr./100 l. вода во интервали од 10 – 12 дена.

Со редовната употреба на Magnezium sulfatot се одстранува појавата на хлороза и дефинирањето на плодовите.

Може да се меша со сите ѓубрива и пестициди, освен со ѓубрива на база на калциум Ca.

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “MAGNEZIUM SULPHAT MgSO4”