Margarita

0 out of 5

  • Маргарита е средно доцна сорта што создава броеви на клубени и одличен принос.
  • Погодна за свежа потрошувачка.
  • Нема чувствителност на метибрузин.
  • Нема обезбојување при готвење.

Опис

Родителство Кара x Аусонија
Зрелост Умерено доцна
Боја на кожата Црвена
Боја на месдо Жолта
Принос Многу висок
Големина на клубенот Голем
Тип на готвење Б
Сува материја 18,7%
Толеранција на суша 8
Отпорност на PCN Ro1 & Ro4
Отпорност на болест PVY 7,5

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Margarita”