Red Fantasy

0 out of 5

мазна, црвена лушпа
жолто месо
многу отпорна на болести
одлична погодна на различни климатски услови

Опис

 

Карактеристики:

 

 

 

Раностасност Средно-ран Клубен:

Форма

 

Длабочина на окцата

 

Лушпа

 

Боја на месото

 

Дисколорозазија

 

Овална – долго овална

 

Плитка

 

Црвена, мазна

 

Жолта

 

Ниско

Консумативна категорија (според EAPR) B
Кујнски квалитет Квалитетен компир, одличен вкус, длабока жолта боја на месото Отпорности:

Нематоди

 

Компиров вирус Y

 

Пламењача

 

Краставост

 

Црно гниење

 

Ризоктонија

 

Rо 1, 4

 

Многу висока отпорност

 

Висока отпорност

Висока отпорност

 

Висока отпорност

 

Висока отпорност

Принос Многу високи пазарни приноси, средно крупни до крупни клубени Осетливи на:

Напукнувања

 

Механички оштетувања

 

Гнилеж

 

Слабо осетливи

 

Слабо – средно осетливо

 

Слабо осетливи

Развој Брз
Погодност за магационирање Многу добра погодна за подолго складирање

 

Растителни препораки:

 

Одгледување Почви со добра земјоделска состојба и средни (редовно) барање за наводнување.
Фертилизација Треба да биде оплодена со мала количина на азот. Со цел да се обезбеди сува материја или содржина на скроб, односно, калиумот треба да се на направи со хлорид без ѓубрива(калиум сулфат).
Зеленилост Заштитна контрола од касна пламењача е препорачливо.

Осетлива на висока количина Метрибузин.

 

Фертилизација:

 

Азот Малку-средно во споредба со локални стандарди
Фосфор 100кг/ха

 

Калиум 200-250кг/ха
Магнезиум Добро снабдување во споредба со локалните стандарди

 

 

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Red Fantasy”