RPR Sport

0 out of 5

Регенерација и највисока можна издржливост на газење.
Највисока толеранција за газење.
Револуционер: повеќегодишна трева рајграс со длабоки корени – столони.
Екстремно силна и брза трева.
Многу висок капацитет за регенерација во пролет.

Категории Семиња, спорт, Трева Ознаки: ,

Опис

Највисока толеранција за газење!

Се шири хоризонтално со создавање на природна мрежа, кои формираат еден вид на пребивање во правецот, со што се прави одлична толеранција за газење. Наместо индивидуални тревни растенија, како во случајот со традиционалните повеќегодишни рајграси, оваа е поврзана со други растенија и со почвата. Има многу помал ризик од тревата на спортските полиња да биде исфрлена, бидејќи е цврсто врзана за почвата. Најинтензивните натпревари можат да се играат во спортски терени без ризик да бидат сериозно оштетени од силното газење.

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “RPR Sport”