Stuttgarter Riesen

0 out of 5

Stuttgarter Riesen (Allium cepa) е сорта во доцниот сегмент, потекнува од Холандија и традиционално е најпознатата сорта во хоби-секторот. Тоа е стар и познат вид.

Категории Арпаџик, Семиња

Опис

  • Калибражи: 8-14 mm       /           16-21 mm
    14-18 mm     /    10-21 mm
  • Има убава тркалезна форма, со жолта кожа.
  • Големината на клубенот е помеѓу 14 и 21 милиметар.
  • Најпогодниот пролетен кромид за одгледување .
  • Погоден за долгорочно складирање.
  • Готвачите го сакаат овој кромид, бидејќи парчињата се големи и заоблени.

Дополнителни информации

Тежина 1 кг
Country of Origin

Spain

Quality

Organic

Size

250g/each

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Stuttgarter Riesen”