TERA NOVA
(NPK 16:8:24+TE)

0 out of 5

Tera Nova е специјално високо квалитено кристално ѓубриво за исхрана на растенијата збогатено и со микроелементи во хелатизирана форма (бакар, железо, манган, цинк).

100% е растворливо во вода.

Опис

Се применува кај овошни култури во доза од 4 kg/ha фолијарно, 30 kg/ha или 200 g по растение преку систем капка по капка, во интервал од 21 ден. Кај винова лоза во доза од 3 kg/ha фолијарно, 20 kg/ha преку систем капка по капка, во интервал од 21 ден. Кај градинарски култури на отворено во доза од 3-4 kg/ha фолијарно, 30 kg/ha преку систем капка по капка, во интервал од 21 ден, а кај градинарски култури во затворен простор  во доза од 2,5 kg/ha фолијарно, 20 kg/ha преку систем капка по капка, во интервал од 7 дена.

Може да се меша со други ѓубрива и пестициди.

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “TERA NOVA
(NPK 16:8:24+TE)”