Agria

0 out of 5

  • Агрија е умерено доцна сорта за преработка на помфрит и е погодна за компир за маса.
  • Сортата расте добро во Северна Африка Европа.
  • Чувствителност на метрибузин.
  •  Нема обезбојување при пржење.

Опис

Родителство Кварта x Семло
Зрелост Умерено доцна
Развој Добро
Тубер Тркалезна овална
Боја на кожа Жолта
Принос Висок
Големина на клубен Голем
Тип на готвење АБ
Сува материја 21,1%
Толеранција на суша 7

Отпорност на PCN Ro1 & Ro4 Отпорен

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Agria”