Нема на залиха

Alexis

0 out of 5

Спецификации: Medicago sativa
Класа на дозирање: 5.0.
Брзина на седење: 25 – 30 кг / хa
Пакување: 25 кг кеси
Јака јакна: достапни

Категории lucerka, Семиња

Опис

Одличен квалитет на фуражите

Класа на мирување: 5.0
Многу погоден за нормална употреба, како и за употреба во региони со кратки циклуси на ротација
Добра перзистенција
Висока сува материја дава со добра содржина на протеини
Гарантирани врвни приноси со жолта јакна Rhizobium слој

Добра перзистенција
Алексис има извонредна зимска цврстина и отпорност на мраз. Исто така, има одлична отпорност на болеста до антракоза и вертикалиум. Алексис лесно може да произведе здрави култури веќе четири години или подолго.

Висока сува материја дава со добра содржина на протеини
На францускиот “Liste A”, кој ги рангира сите врвни луцерски сорти, Алексис е една од водечките сорти за принос на сува материја (16,9 mton сува материја / хектар). Оваа функција е сеуште најважен аспект за сите земјоделци во Европа. Покрај тоа, високата и стабилна содржина на протеини (19-20%) во својата силажа дава квалитетна исхрана за добитокот.

Многу погоден за употреба во региони со кратки ротации циклуси
Алексис беше избран за отпор кон нематоди. Кој резултираше со одличен отпор резултат (> 85%). Затоа, Алексис може да се користи во кратки циклуси на ротација на културите, додека други сорти обично покажуваат слаба основа.

Гарантирани врвни приноси со жолта јакна Rhizobium слој
Жолта јакна Rhizobium слој е подобрена семената облога на Barenbrug за луцерн. Со користење на новата технологија, високи нивоа на ефективна Rhizobia се вградени во заштитна полимерна матрица. Заедно со додаток за хранливи материи што ги содржи сите есенцијални минерали и елементи во трагови, овој производ е дизајниран да го подобри воспоставувањето и да го зголеми производството на фуражи.

Дополнителни информации

Тежина 1 kg
Country of Origin

Our Farm

Quality

Premium

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Alexis”