Нема на залиха

Dukat

0 out of 5

FAO: 400

 Za seme Za silažu
Setva:Rana
Temperatura zemljišta:10-12 оC
Gustina setve zrna/ha:65-71.000
Razmak u redu cm:20-22
Gustina u žetvi biljaka/ha:55 – 60.000
Категории Пченка, Семиња Ознаки: ,

Опис

Карактеристики
Потребата да се добие како висококвалитетна концентрирана добиточна храна како високо протеинска композиција нè насочи кон создавање на хибрид од типот Дукат, кој со својот квалитет на жито, го постигнува она што го прави повеќе интересно и прифатливо во однос на другите хибриди.

Таа обезбедува флексибилност во производството и одличен принос со формирање силен и разгранет корен, дрво висина до 255 см, добра цврстина, со лесно препознатлив конусен клип. Оваа фабрика, меѓу другото, е многу интересно за процесот на силата, а со разликата на остарената насмевка (зелен зрел клип), евидентна е нејзината квалитативна предност.

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Dukat”