Нема на залиха

Condor

0 out of 5

FAO: 400

Za seme Za silažu
Setva:Rana
Temperatura zemljišta:10 – 12 оC
Gustina setve zrna/ha:68-75.000
Razmak u redu cm:19-21 cm
Gustina u žetvi biljaka/ha:60 – 65.000
Категории Пченка, Семиња Ознаки: ,

Опис

Карактеристики
Со својата доминантна доза на агресивност, таа е еден од водечките хибриди на оваа група на зреење, и благодарение на брзото ослободување на влагата и можноста за комбинирана жетва (клип-зрна) без загуби, таа е многу популарна меѓу производителите.

Приспособливост кон различни агро-климатски услови се јавува благодарение на дрво со средна големина, висока 250 cm, со клип со 14-16 низи зрна во вид на заб, жолта и голема маса.

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Condor”