Нема на залиха

Crystal

0 out of 5

FAO: 350

Za seme Za silažu
Setva:Rana
Temperatura zemljišta:10 – 12 оC
Gustina setve zrna/ha:65 – 70.000
Razmak u redu cm:20 – 22
Gustina u žetvi biljaka/ha:60 – 65.000
Категории Пченка, Семиња Ознаки: ,

Опис

Карактеристики

Постојаната економска неможност за примена на високо ниво на агро-технологија и демонстрирана од потребата од претходно комбинирано собирање и ослободување на површини за есенски пад, нè насочи кон создавање на нова генерација на хибриди кои би можеле делумно или целосно да одговорат на суровите економски потреби на пазарното производство.

Со формирање на пониско дрво за оваа група на созревање (до 250см), овој хибрид го прави жетвата многу полесно и побрзо со зголемувањето на индексите на жетвата (сооднос на тежината на зеленото зрно и тежината на остатоците од жетвата). Со својот малку сличен клип на височина од 100 см, во лабава перница, се обезбедува брзо ослободување на влага во жито и зачувување на висока толеранција на значајни болести на пченката.

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Crystal”