Привремен

MONOAMONIUM PHOSPHATE NH4H2PO4

0 out of 5

Содржи азот N и фосфор P. (12:61:0)

Опис

Monoamonium fosfat е стандардно кристално ѓубриво произведено по технологија која гарантира 100 % растворливост во вода. Не остава никаков талог, а добро се раствара и во тврда вода. Растенијата ги снабдува со лесно достапен азот и фосфор.

Се користи преку системите за наводнување, при одгледување на културите почвено или преку хидропоника, најчесто во комбинација со други кристални ѓубрива збогатени со морски алги и мкироелементи.

Може да се користи во текот на цела вегетација на сите земјоделски култури и украсни растенија. Количините по единица површина се одредуваат према културата, развојните фази при оделни култури, времето на апликација, но најчесто се движат од 40-50 kg/ha.

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “MONOAMONIUM PHOSPHATE NH4H2PO4”