Нема на залиха

Stanisha

0 out of 5

FAO: 300

Za seme Za silažu
Setva:Rana
Temperatura zemljišta:10-12 оC
Gustina setve zrna/ha:75-80.000
Razmak u redu cm:18-19 cm
Gustina u žetvi biljaka/ha:60-65.000
Категории Пченка, Семиња Ознаки: ,

Опис

Карактеристики

Поради својата широка приспособливост кон различните услови на микро и макро клима, во кои ги изложува своите максимални квалитативни својства без значителни осцилации во приносот и со минималната примена на агротехнологијата, оплодувањето и заштитата, тоа го прави еден од најзначајните производствени хибриди со широка употреба.

Во период од 115 дена растение се формира и созрева со дрво со средна висина до 230 см, конусен клип на височина од 75 см, со 16 редови зрна во вид на дентиција. Фабриката е речиси совршена реакција на сушата, која го остава својот сопственик и во најтешките услови без принос.

Критики

Нема критики сеуште.

Be the first to review “Stanisha”